زیرسازی فضای سبز

زیرسازی فضای سبز

زیرسازی فضای سبز چیست ؟ زیر سازی فضای سبز دارای چه مراحلی است ؟ کاربرد زیر سازی فضای سبز چی می باشد ؟ با ما همراه باشید تا به سوالاتتان پاسخ دهیم .

برای آنکه تا سال های طولانی بتوان از روف گاردن استفاده کرد باید جزئیات اجرایی آن نظیر زیرسازی فضای سبز ،عایق بندی ، طراحی فضای سبز و … را به درستی رعایت کرد.با اهمیت ترین قسمت طراحی و ساخت یک روف گادرن پرداختن به زیرسازی آن است زیرا اگر این کار به درستی انجام نشود خسارات سنگینی برای ساختمان به بار خواهد آورد. شرکت الوگیاه پیشرو و متخصص در طراحی و اجرای روف گاردن و با زیرسازی مناسب و استفاده از بهترین متریال ایزولاسیون و انواع لایه های باغ بام را انجام میدهد.

در واقع زیرسازی فضای سبز به مجموعه فعالیت‌ها و اقداماتی اطلاق می‌شود که به هدف بهبود و توسعه فضای سبز شهری، باغ‌ها، پارک‌ها، بوستان‌ها و سایر مناطق سبز می‌پردازد. این عملیات شامل ایجاد، تعمیر و نگهداری از سازه‌ها و سیستم‌های سبز، ارائه زیبایی، تنوع گیاهان، آرایش فضایی، بهبود محیط زندگی انسان‌ها و بهره‌برداری بهینه از منابع طبیعی می‌شود.

زیرسازی فضای سبز

زیرسازی فضای سبز به مجموعه‌ای از عملیات و خدمات تخصصی اطلاق می‌شود که با هدف بهبود کیفیت فضای سبز و افزایش عمر مفید آن انجام می‌شود. زیرسازی فضای سبز شامل مراحلی از جمله بررسی، طراحی، اجرا و نگهداری می‌شود که ادامه برایتان توضیح داده ایم؟.

مراحل اجرای روف گاردن

بررسی

در این مرحله شرایط فعلی فضای سبز بررسی و ارزیابی می شود.این شامل بررسی شرایط خاک،شرایط هواشناسی،نیاز های آبی گیاهان و .. می گردد.

 زیرسازی

با توجه به محدوده وزن محاسبه شده و مجاز سقف ساختمان زیرسازی و نحوه شبکه بندی کف بصورت مربعی و با قوطی 4 * 4 مدل می شود. زیرسازی فضای سبز شامل کروم بندی و ایزولاسیون و شبکه بندی آهنی می باشد.

کروم بندی و ساخت شیب

به منظور هدایت و خروج بدون مانع و سریع آب حاصل از باران و برف و نیز آب ناشی از آبیاری گیاهان روف گاردن به طرف چاه انجام می شود. بعد از کروم بندی بام ، ایزولاسیون بام انجام می گردد.

ایزولاسیون

فرایند عایق بندی یا ایزولاسیون پوشاندن سطح بام توسط یک یا چند لایه از مواد عایق می باشد تا از نفوذ آب و رطوبت به درون کف بام جلوگیری شود این عایق می تواند ایزوگام باشد و نیز می تواند ورق های عایق بندی مانند ژئوتکستایل، ژئو ممبران، ژئوکامپوزیت و … باشد. انتخاب جنس ایزولاسیون کف بام بر اساس نوع منطقه و شرایط آب و هوایی صورت می گیرد.

شبکه بندی آهنی

در زیر شبکه آهنی مسیر خروج آب و تاسیسات برقی و مکانیکی اجرا خواهد شد و بنابراین اجرای شبکه آهنی با ظرفیت از پیش محاسبه شده اهمیت بسیار زیادی در زیرسازی روف گاردن دارد. شبکه بندی  آهنی با استفاده از قوطی های 4 * 4 یا قوطی 8 * 4 می باشد. قبل از جوشکاری و شروع شبکه بندی حتما از ضد زنگ جهت پوشش قوطی ها استفاده می شود. اجرای شبکه آهنی بام بصورت مربعی و با توجه به طراحی در ابعاد 30 سانت یا 40 سانتی است. این شبکه از کف بام بین 15 تا 35 سانتی متر ارتفاع را دارا می باشد. این ارتفاع از کف به جهت عبور لوله های تاسیساتی برق و آب و گاز و نیز عبور آب برف و باران و آبیاری گیاهان است.

نگهداری

در این مرحله فضای سبز پس از اجرای طرح ، با هدف حفظ و نگهداری بهبود یافته شده است .این شامل خدماتی مانند ابیاری تغذیه، شخم زنی ،تعویض خاک ، تراشیدن و تعمیر گلدان ها برداشت محصولات ، کنترل آفت گیاه ها و بیماری و … می شود.

زیرسازی فضای سبز عموماً شامل این موارد است:

برنامه‌ریزی و طراحی: پیش از هر اقدامی، برنامه‌ریزی جامع و طراحی مناسب برای فضای سبز صورت می‌پذیرد. این فرآیند شامل تعیین اهداف، بررسی نیازها و تعیین مناسبت‌های مکانی و زمانی است. در این مرحله، نیازمندی‌های افراد و عوامل طبیعی مورد توجه قرار می‌گیرند.

خاک‌ورزی و زهکشی: این شامل بررسی و بهبود خاک‌ها در منطقه مورد نظر، ایجاد ساختار مناسب خاک و دفع آب زیرزمینی است تا مهار آب و بهبود زمین ها برای رشد گیاهان انجام شود.

انتخاب گیاهان: انتخاب گیاهان مناسب بر اساس شرایط آب و هوایی، خاکی و دیگر شرایط محیطی منطقه است. گیاهان باید قابل رشد و مقاومت در برابر شرایط موجود باشند.

شبکه آبیاری: در زیرساخت فضای سبز، سیستم آبیاری مناسب ایجاد می‌شود، که می‌تواند شامل آبیاری بارانی، آبیاری قطره‌ای و سیستم آبیاری اتوماتیک باشد.

 نوسازی و توسعه: اگر فضای سبز موجود به تعدادی عنصر خاص نیاز دارد، می‌توان با نوسازی و توسعه این فضاها، شرایط آن‌ها را بهبود بخشید. این شامل بازسازی بوسنای‌ها، جایگزینی و بهبود نجاری‌های چوبی، ایجاد تنوع گیاهی و بهینه‌سازی سیستم آبیاری می‌شود.

 نصب زیرساخت‌ها: برای ایجاد راحتی و بهره‌برداری بهینه از فضاهای سبز، نصب زیرساخت‌های لازم ضروری است. این شامل نصب سامانه‌های آبیاری، نصب جایگاه‌های نورپردازی، تمدید شبکه‌های برق و لوازم پارک است.

 نگهداری و مراقبت: فضاهای سبز باید به صورت منظم و مداوم نگهداری و مراقبت شوند. این شامل کاشت و نگهداری گیاهان، تنظیم سیستم‌های آبیاری، پاشش سم و کود و محافظت در برابر آفات و بیماری‌ها است.

حفظ زیبایی و تنظیم آرایش: برای افزایش استفاده و لذت بردن از فضاهای سبز، حفظ زیبایی و طراحی مناسب ضروری است. این شامل برقراری تعادل رنگ، استفاده از عناصر طراحی (مثل آب، سنگ، چوب) و ایجاد چیدمان و آرایش سازه‌ها است.
طراحی سایت در کرج

فعالیت‌ زیرسازی فضای سبز شامل مراحل زیر است:

1. ارزیابی محل و تحلیل: ابتدا محل مورد نظر برای ساخت فضای سبز بررسی و تحلیل می‌شود. این شامل ارزیابی ویژگی‌های زمین (مانند اندازه، شیب، خاک، سرعت جریان آب، نورخوری و …) و همچنین تحلیل نیازها و محدودیت‌های پروژه است.

2. طراحی: در این مرحله، طراحی فضای سبز شامل مواردی مانند چیدمان عناصر، مسیرها، مناظر، منابع آب و … انجام می‌شود. هدف در این مرحله، ایجاد یک طراحی زیبا و عملکردی است.

3. تهیه زمین و زیرسازی: برای ساخت فضای سبز، زمین باید آماده شده و زیرساخت‌های لازم شامل تسطیح، دکترهای زیرسازی برای تهویه، مدیریت آب و غیره انجام می‌شود.

4. نصب عناصر: در این مرحله عناصر طراحی شده از جمله درختان، گیاهان، گلدان‌ها، صندلی‌ها و … نصب می‌شوند.

5. نصب سیستم آبیاری: سیستم آبیاری مناسب برای نگهداری و مراقبت از گیاهان زراعی و تزئینات سبز باید نصب شود. این سیستم می‌تواند شامل قطره‌ای، غلتکی، اسپرینکلر، روشنایی و غیره باشد.

6. نصب نورپردازی: اضافه کردن نورپردازی مناسب و جذاب در فضای سبز جهت افزایش جذابیت شبانه‌روزی و دیداری فضا.

7. حفظ و نگهداری: برای حفظ و نگهداری مناسب فضای سبز، فعالیت‌هایی مانند آبیاری، تیمار گیاهان، پاکسازی محل، تعمیرات، برگزاری وسایل نقلیه و … باید انجام شود.

عوامل موثر بر هزینه طراحی زیرسازی فضای سبز 

  • نوع خدمات
  • متراژ و مساحت مکان مورد نظر
  • نوع و سبک مورد نظر برای اجرای محوطه سبز مجتمع
  • استفاده از عناصری مانند آلاچیق و آبنما و…
  • نوع نورپردازی و سیستم روشنایی
  • نوع سیستم آبیاری ( دستی یا اتومات)
  • نوع گیاهان و پوشش گیاهی خاص
  • ایجاد حفاظ و حصار برای تغییر جهت وزش باد
  • انجام زیرساخت‌ها لازم جهت مقاوم‌سازی پی ساختمان و عایق کاری پشت بام

کانکس

خاک مناسب زیرسازی فضای سبز

برای کاشت چمن یا هر گونه پوشش گیاهی در پشت بام خود، از خاک سبک بنایی مورد استفاده قرار دهید. مزایای استفاده از این نوع خاک‌ها عبارتند از:

  •  بهتر از خاک سطحی، زهکشی می‌کنند.
  •  نیازهای بار سقف را برآورده می‌سازند.
  •  حفظ رطوبت کافی برای هیدراته کردن پوشش گیاهی

هدف از زیرسازی فضای سبز ایجاد محیطی سالم، زیبا و پایدار است که در آن امکانات طبیعی، بازیافت منابع و حفاظت از محیط زیست مورد توجه قرار گیرد. از مزایای زیرساخت فضای سبز می‌توان به بهبود کیفیت هوا، جذب CO2، حفاظت از تنوع زیستی و افزایش رفاه شهروندان اشاره کرد.

در نتیجه میتوانیم بگوییم که زیرسازی فضای سبز سبب بهبود و بالارفتن کیفیت فضای سبز و افزایش یافتن طول عمر مفید ان می گردد.
این کار سبب تشکیل شدن فضایی شاداب و زیبا می شود که باعث آرامش و رضایت خاطر افراد می گردد.

زیرسازی فضای سبز
زیرسازی فضای سبز
زیرسازی فضای سبز

مشاوره آنلاین