چگونگی تعویض گلدان
گیاهان آپارتمانی نحوه مراقبتیشون با هم دیگه دارای تفاوت می باشد
اما تعویض گلدان گیاهان، در زمان مناسب یک اصل مراقبتی مشترک در بین تمامی گیاهان آپارتمانی می باشد.
که به شادابی و رشد بهتر گیاه کمک خواهد کرد .
گیاهان هم مثل تمامی موجودات زنده در حال رشد هستند.
و برای ماندگاری و مقاومت خود ریشههایشان را در دل خاک افزایش می دهند.
افزایش ریشههای گیاهان سبب گردیده که ریشهها درون هم تنیده گردند و یا به سمت دیوارههای گلدان کشیده شوند.
ریشهها بعد از مدتی در اثر دریافت نکردن مواد کافی مورد نیاز خود دچار آسیب می شوند و در اخر گیاه پژمرد می شود.
توصیه ما این است که به هیچ وجه از خاک باغچه به عنوان بستر رشد گیاه اپارتمانی مورد استفاده قرار ندهید. خاک باغچه پر از کرم های خاکی، حشرات، بیماری های قارچی و آفت گیاه ها می باشد و از آنجایی که گیاهان آپارتمانی به شرایط بیرون از خانه عادت ندارند ، با کوچکترین تنش و بیماری نابود می شوند خاک های بسته بندی بهترین بستر می باشند.
برای تعویض گلدان باید حتما خاک اطراف ریشه باید حفظ گردد. بدین منظور گلدان را به آرامی برعکس کنید و لبه گلدان را آرام به زمین بکوبید تا گیاه با خاک اطرافش از گلدان جدا گردد.
بعضی از گیاهان زمان زیادی در گلدان کوچکقرار داشته اند که فرم ریشه توپی و بد شکل شده ممی باشد. در این هنگام با دست یا یک چاقوی تیز ریشه ها را از هم باز کرده و سپس بکارید.
ابتدا کمی خاک بریزید تا سطح گلدان به بالا منتقل شود و بعد از قرار دادن گیاه در وسط ، اطراف آن را با خاک جدید پر نمایید.
بعد از تعویض گلدان ، به قدری به گیاه آب دهید تا از سوراخ کف گلدان خارج گردد توجه داشته باشید اینکار فقط برای بعد از تعویض گلدان و تنها برای بار اول می باشد و در سری های بعد نباید به این مقدار آبیاری نمایید.
پس از تعویض گلدان به مدت 2 الی 3 روز گیاه را در سایه قرار دهید. بعد از چند روز گلدان را به مکانی با نور غیرمستقیم انتقال دهید.
در هر فصلی از سال در داخل خانه یا محیط سرپوشیده گرم قادر هستید اقدام به تعویض گلدان نمایید. در بهار به علت شروع فصل رشد زمان مناسب تری برای تعویض گلدان می باشد. سالی یکبار تعویض گلدان را با خاک جدید انجام دهید.
شما میتوانید برای راهنمایی بیشتر درباره گیاهان با سرویس نگهداری گیاه و یا خدمات گیاه پزشکی در ارتباط باشید